Om een lange levensduur en behoud van het fraaie uiterlijk van onze onderhoudsarme (en dus niet onderhoudsvrije!) betonproducten te kunnen garanderen, zijn er verschillende aspecten die in acht genomen dienen te worden.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen en ter informatie hebben we een informatieblad gemaakt. 

 Klik op de link om de PDF te openen of bekijk het document in de viewer  Informatieblad onderhoud prefab beton

De Zeusgroep, waaronder de labels Zeus Beton, Hercules Beton, Zeus Metaal, Zeus Farmex, Zeus Railinfra en Dutch Solar Field vallen, zet zich als producent van prefab beton en energieoplossingen in om, naast het produceren van Nederlands kwaliteitsproducten, voor al haar medewerkers een veilige, aantrekkelijke werkomgeving te zijn met aandacht voor mens en milieu.

Hoewel dit (nog) niet altijd in de vorm van officiële certificaten wordt geëtaleerd wordt hier binnen de Zeusgroep veel aandacht aan besteed. Aangezien dit aspect binnen de samenleving en de zakelijke dienstverlening steeds belangrijker wordt heeft de Zeusgroep gemeend om in dit kader haar statement en zienswijze hierover vast te leggen in een bedrijfsbreed gedragen memo. 

 

Ieder onderdeel levert een bijdrage aan maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen. We zijn een gezonde onderneming, laagdrempelig met een no-nonsense cultuur. We leveren kwaliteitsproducten "made in Holland".

 

Specifiek voor Hercules Beton BV:

- Jaarlijks wordt er zo'n 340 megawatt aan stroom opgewekt met een kleine 1200 zonnepanelen

- Een ziekteverzuim van 1,8% is laag en geeft de betrokkenheid van mensen aan. Kleine teams met eigen vrijheden en verantwoordelijkheden, diverse nationaliteiten waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt ook een kans krijgen om erbij te horen.

- Er wordt enkel met elektrische heftrucks gewerkt

- Afkeur en restbeton worden gerecycled tot herbruikbare grondstoffen / granulaten voor m.n. grond en wegenbouw

- In de productie gebruiken we EPS (piepschuim) wat gerecycled wordt tot nieuwe EPS toepassingen

- Water uit productieprocessen wordt opgevangen in putten, gefilterd en hergebruikt voor productie

- Houtafval uit productie (mallen) wordt verzameld en gerecycled tot nieuwe houtproducten

- Met de energietransitie in aankomst  zijn we reeds voor een groot deel van het gas af door de inzet van elektrische CV ketels voor proces en fabrieksverwarming. De elektrische CV ketels zijn een eigen vinding en worden in eigen beheer geproduceerd door Dutch Solar Field en commercieel in de markt gezet als oplossing om van het gas af te gaan. In eerste instantie voor de zakelijke markt.

- Iedere lamp die vervangen wordt, wordt vervangen door een LED lamp. Zowel op kantoor als in fabriek.

 

  

Onderstaand het directie statement zoals opgemaakt door de directie en geldend voor alle onderdelen van de Zeusgroep.

 

Hercules Beton levert naast grijze betonelementen ook een aantal standaard kleuren en maakt ook verzoek ook nog specifieke kleuren. Hierdoor kan beton een speciale en warmere uitstraling krijgen. Kleurbeton en met name antraciet hebben ook een aantal nadelen. Hoewel door en door gekleurd gaan onbehandelde (kleur)elementen vervagen onder  invloed van uv, weersinvloeden en kalkuitbloei. Bij donkere kleuren zoals antraciet is dat het meest zichtbaar. Er zijn een aantal opties om dit verminderen. Een ervan is behandelen van elementen direct na productie met een "protect" finish die Hercules Beton aanbiedt. Andere opties zijn om grijze of gekleurde elementen van een kleur te voorzien met of zonder behoud van beton structuur (verven of keimen). Dit kan ook op oudere en vervaagde elementen. 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen en ter informatie hebben we een informatieblad gemaakt. 

 

Klik op de link om de PDF te openen of bekijk het document in de viewer  Informatieblad kleurbeton

In 2019 bestaat Hercules Beton 15 jaar en Zeus Beton 40 jaar. Naast Zeus Metaal, Zeus Farmex, Zeus Rail Infra en Ducth Solar Field allemaal labels die onder de Zeus Groep vallen. 

In een brochure stellen we de labels voor. Om de brochure te downloaden klik HIER

   Zeus Groep  
 Zeus     Hercules  DSF

 

 

 

Beton zal vergrijzen in de tijd onder invloed van weersomstandigheden en kalkuitbloei. Dit is met name zichtbaar bij donkere elementen zoals antraciet. Er zijn allerlei impregneer en coating middelen op de markt om m.n. de kalkuitbloei te verminderen. Hercules biedt de mogelijkheid om elementen te voorzien van een protectlaag. Dit is een vochtdoorlatende vloeistof die op het element wordt aangebracht. Het trekt erin en het legt een laagje op het element waardoor het iets gaat glimmen. Op onderstaande foto is duidelijk het verschil te zien tussen Protect en Unprotect behandeling van antraciete elementen. Het element behoud langer de kleur en krijgt een lotus effect mbt waterafstotendheid.

Voor m.n. antraciet is ons advies om deze behandeling tegen geringe meerkosten altijd aan te brengen. 

 

Protect