In 2019 bestaat Hercules Beton 15 jaar en Zeus Beton 40 jaar. Naast Zeus Metaal, Zeus Farmex, Zeus Rail Infra en Ducth Solar Field allemaal labels die onder de Zeus Groep vallen. 

In een brochure stellen we de labels voor. Om de brochure te downloaden klik HIER

   Zeus Groep  
 Zeus     Hercules  DSF

 

 

 

Beton zal vergrijzen in de tijd onder invloed van weersomstandigheden en kalkuitbloei. Dit is met name zichtbaar bij donkere elementen zoals antraciet. Er zijn allerlei impregneer en coating middelen op de markt om m.n. de kalkuitbloei te verminderen. Hercules biedt de mogelijkheid om elementen te voorzien van een protectlaag. Dit is een vochtdoorlatende vloeistof die op het element wordt aangebracht. Het trekt erin en het legt een laagje op het element waardoor het iets gaat glimmen. Op onderstaande foto is duidelijk het verschil te zien tussen Protect en Unprotect behandeling van antraciete elementen. Het element behoud langer de kleur en krijgt een lotus effect mbt waterafstotendheid.

Voor m.n. antraciet is ons advies om deze behandeling tegen geringe meerkosten altijd aan te brengen. 

 

Protect

Hercules Beton levert naast grijze betonelementen ook een aantal standaard kleuren en maakt ook verzoek ook nog specifieke kleuren. Hierdoor kan beton een speciale en warmere uitstraling krijgen. Kleurbeton en met name antraciet hebben ook een aantal nadelen. Hoewel door en door gekleurd gaan onbehandelde (kleur)elementen vervagen onder  invloed van uv, weersinvloeden en kalkuitbloei. Bij donkere kleuren zoals antraciet is dat het meest zichtbaar. Er zijn een aantal opties om dit verminderen. Een ervan is behandelen van elementen direct na productie met een "protect" finish die Hercules Beton aanbiedt. Andere opties zijn om grijze of gekleurde elementen van een kleur te voorzien met of zonder behoud van beton structuur (verven of keimen). Dit kan ook op oudere en vervaagde elementen. 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen en ter informatie hebben we een informatieblad gemaakt. 

 

Klik op de link om de PDF te openen of bekijk het document in de viewer  Informatieblad kleurbeton

Unieke samenwerking Nibo Stone natuursteen en Hercules Beton.

 

Door middel van een intensieve samenwerking met Hercules Beton, heeft Nibo Stone natuursteen onlangs een prefab-natuursteen

bouwelement ontwikkeld (deurkaders, raamkaders) waarin de stijlvolle uitstraling van natuursteen wordt gecombineerd met de constructieve kracht van

voorgespannen beton. Constructieve natuursteen.

Voor de productflyer klik hier.

Project in het nieuws. 

Oorspronkelijk wilde Factor Architecten onder andere de raamdorpels, raam- en deurkaders, lateien en gevelplinten van beton. De gemeente Maastricht wilde echter per se hardsteen. Aannemer Dura Vermeer koos vervolgens voor constructief natuursteen van Nibo Stone en Hercules Beton.