De Zeusgroep, waaronder de labels Zeus Beton, Hercules Beton, Zeus Metaal, Zeus Farmex, Zeus Railinfra en Dutch Solar Field vallen, zet zich als producent van prefab beton en energieoplossingen in om, naast het produceren van Nederlands kwaliteitsproducten, voor al haar medewerkers een veilige, aantrekkelijke werkomgeving te zijn met aandacht voor mens en milieu.

Hoewel dit (nog) niet altijd in de vorm van officiële certificaten wordt geëtaleerd wordt hier binnen de Zeusgroep veel aandacht aan besteed. Aangezien dit aspect binnen de samenleving en de zakelijke dienstverlening steeds belangrijker wordt heeft de Zeusgroep gemeend om in dit kader haar statement en zienswijze hierover vast te leggen in een bedrijfsbreed gedragen memo. 

 

Ieder onderdeel levert een bijdrage aan maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen. We zijn een gezonde onderneming, laagdrempelig met een no-nonsense cultuur. We leveren kwaliteitsproducten "made in Holland".

 

Specifiek voor Hercules Beton BV:

- Jaarlijks wordt er zo'n 340 megawatt aan stroom opgewekt met een kleine 1200 zonnepanelen

- Een ziekteverzuim van 1,8% is laag en geeft de betrokkenheid van mensen aan. Kleine teams met eigen vrijheden en verantwoordelijkheden, diverse nationaliteiten waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt ook een kans krijgen om erbij te horen.

- Er wordt enkel met elektrische heftrucks gewerkt

- Afkeur en restbeton worden gerecycled tot herbruikbare grondstoffen / granulaten voor m.n. grond en wegenbouw

- In de productie gebruiken we EPS (piepschuim) wat gerecycled wordt tot nieuwe EPS toepassingen

- Water uit productieprocessen wordt opgevangen in putten, gefilterd en hergebruikt voor productie

- Houtafval uit productie (mallen) wordt verzameld en gerecycled tot nieuwe houtproducten

- Met de energietransitie in aankomst  zijn we reeds voor een groot deel van het gas af door de inzet van elektrische CV ketels voor proces en fabrieksverwarming. De elektrische CV ketels zijn een eigen vinding en worden in eigen beheer geproduceerd door Dutch Solar Field en commercieel in de markt gezet als oplossing om van het gas af te gaan. In eerste instantie voor de zakelijke markt.

- Iedere lamp die vervangen wordt, wordt vervangen door een LED lamp. Zowel op kantoor als in fabriek.

 

  

Onderstaand het directie statement zoals opgemaakt door de directie en geldend voor alle onderdelen van de Zeusgroep.